Ingrediënten

  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 50 gr veldsla
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 grapefruit
  • Sap van een 0,5 citroen
  • 1 stuk komkommer van 10 cm, in blokjes gesneden
  • 1 el yoghurt
  • 1 el Remia 5% fritessaus
  • Handjevol dille, fijngehakt
  • Handjevol peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Olijfolie
Garnalen Cocktail | Recepten | Gezond Lekker Slank | Rotterdam

Bereiding

Meng het citroensap met 2 el olijfolie en wat peterselie. Breng de dressing op smaak met wat peper en meng deze door de salade. Schil de grapefruit en snij deze in partjes. Meng de fritessaus met de yoghurt en voeg wat dille toe.

Neem 4 glaasjes. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de garnalen er over. Verdeel dan wat van de komkommer en avocado in het glaasje. Leg daarop een paar stukjes grapefruit. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel garnalen.

Garneer de garnalencocktail met een lepeltje van de saus (of apart) en een takje dille.