Ingrediënten
Voor 20 stuks
Wel eens TREK IN iets HARTIGS dat ook nog GEZOND en LIGHT is? MINI-LOEMPIAATJES met kip, gehakt of vegetarisch voor in de oven. Helemaal alléén groenten is nóg beter!
- 1 pak “loempiadeeg” uit de diepvries
- (1 kipfilet in kleine blokjes van 200 gram gehakt of vegetarisch gehakt)
- 1 bakje champignons
- 1 zak Thaise roerbakgroente of andere groenten naar smaak
- gehakt- of kipkruiden
- paprikapoeder
- peper
- andere kruiden naar smaak
- chilisaus van eigen gemaakte saus naar smaak
Bereiding
Deeg uit de vriezer en uit de verpakking halen en laten ontdooien voor ongeveer 3 kwartier. Bak de kipblokjes of (vegetarisch) gehakt in een koekenpan gaar. Doe de groenten en alle kruiden erbij en laat 5 minuutjes bakken. Laat alles uitlekken in een vergiet en laat het afkoelen.
Maak een theedoek goed nat en leg deze in vieren gevouwen over de filodeeg heen. Pak iedere keer één blaadje filodeeg en leg de theedoek weer terug. In een van de hoeken leg je een streepje roerbakgroentemix en vouw de punt eroverheen. Nu de zijflappen dichtvouwen en het “groenteprutje” stevig oprollen en zelfs aandrukken. Zie foto voor vouwwijze.
Je kunt ze in een diepvriesdoosje bewaren in je vriezer. Om ze niet aan elkaar te laten plakken doe je er folie tussen. Heel kort en voorzichtig ontdooien in de magnetron, daarna iedere kant 5 minuten bakken in de oven op 180 graden. Ze worden niet / nauwelijks bruin, wel zelfs voelen of ze knapperig zijn. Dippen in de chilisaus mag… hoeft natuurlijk niet! Ze zijn zonder saus ook heerlijk! Dit is een lekkere, gezonde en lichte snack voor als je een keer flauw bent… EET SMAKELIJK!