Ingrediënten

Tegenwoordig zijn we allemaal “bang” voor AARDAPPELEN. Dit zijn absoluut GEEN DIKMAKERS! Wél de JUS die er overheen gaat! Daarom hier een recept voor een PAPRIKASAUSJE dat heerlijk is over de aardappelen, over je groentes en als dressing in je salade…en NAUWELIJKS CALORIEËN!

  • 2 grote uien 
  • 3 knoflooktenen 
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 paprika´s (rode of meer kleuren)
  • Verse basilicum
  • Peper
Paprikasaus | Sauzen

Bereiding

De uien en knoflook kleine snijden en in een druppeltje olie bakken. Paprika´s snijden en even meebakken. Nu een liter bouillon toevoegen en 15 – 20 minuten laten pruttelen.

Vuur uit en met de staafmixer de saus blenderen tot een glad goedje. Op smaak brengen met fijngesneden basilicum, peper en eventueel andere kruiden. Dit kun je invriezen, ook in een ijsblokjesbakje om goed te kunnen doseren voor je gerecht.