Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor het paprikasausje (met voorraadje voor in de vriezer):

  • 2 grote uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 groentebouillonblokje (zonder zout)
  • 3 paprika’s (kleuren naar wens)
  • bosje verse basilicum
  • peper naar smaak
  • ‘druppeltje’ olijfolie

Voor de boterham:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 plakjes ham (of andere vleeswaren of kaas)
  • komkommer en tomaten (of andere rauwkost)
  • bieslook
  • paprikasausje

Bereiding

De uien en knoflook klein snijden en in een druppeltje olie bakken. Paprika´s snijden en even meebakken. Nu een halve liter bouillon toevoegen en 15 – 20 minuten laten pruttelen.

Vuur uit en met de staafmixer de saus blenderen tot een glad goedje. Op smaak brengen met fijngesneden basilicum, peper en eventueel andere kruiden.

Beleg de boterham met de ham, smeer in met het paprikasausje en leg er de komkommer en tomaatjes op. Bestrooi met wat bieslook… hmmmm

Het paprikasausje kun je invriezen, ook in een ijsblokjesbakje om goed te kunnen doseren voor vele gerechten. Kan ook gebruikt worden als dressing over je salade, als jus over je aardappelen, of over je groenten.