Ingrediënten

  • Melk van de boer (zelf bepalen hoeveel)
  • 2 – 3 eetlepels biologische yoghurt (die jij lekker vindt)
  • Zeef
  • Grote pan
  • Eventueel bakjes om de yoghurt in te doen
  • Een deken om de pan warm te houden
  • Geduld… om daarna écht te genieten!

Bereiding

– Zeef de melk
– Breng melk aan de kook (pas op voor overkoken)
– Kook de melk door voor 15 minuten
– Laat melk afkoelen
– Tijdens het afkoelen ontstaat er room aan de bovenkant. Deze haal je eraf waardoor je yoghurt vetarm wordt.
– Als de melk zodanig afgekoeld is dat je je pink 6 seconden erin kan houden – gelijk aan ongeveer 45 graden (ik weet dat dit uit grootmoederstijd is) is het klaar voor de volgende stap
– Meng 2 tot 3 eetlepels biologische yoghurt (die jij lekker vindt) met een beetje melk uit de pan en giet het terug in de pan. Roer goed
– Je kunt de melk in de pan laten of in bakjes overgieten.
– Wikkel de pan of bakjes in een deken om de warmte vast te houden. Na ongeveer 8 uur is de yoghurt klaar.
– Zet alles eerst in de koelkast om verder te verharden.
– De eerstvolgende keer dat je weer yoghurt maakt, kan je de restjes van je eigen yoghurt gebruiken.