Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 grote ui
  • 4 wortelen
  • vleugje citroensap
  • handje rucola sla
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 ml creme fraiche light
  • 2 theelepels Ume Su
  • 1 pak (vegetarisch) gehakt
  • volkoren lasagnebladen
  • magere geraspte kaas
  • peper
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en fruit deze in een grote wokpan. Voeg de peper en citroensap toe.
Snijd de paprika’s en wortelen en wok deze mee met 20 ml water en het deksel erop voor 5 minuten.
Bak het (vegetarische) gehakt in een koekenpan en voeg dit bij de wokpan.
Doe de oregano en kurkuma erbij, samen met de blikken tomaten en de creme fraiche.
Breng het op smaak met peper en Ume Su.
Vul de ovenschaal met saus en dan lasangebladen, weer saus, lasagnebladen… eindig met saus en bovenop de kaas.
Ongeveer 40 minuten in de oven… en smullen maar!