Pizza met aardappelbodem
Ingrediënten
Voor 1 pizza
- 2 plakken gedroogde ham
- 1 flinke aardappel
- 4 champignons
- 75 ml tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 3 el Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 el olijfolie
- peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 ° C. Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes, vb met een mandoline.
Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Schik de aardappelplakjes in een cirkel dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven.
Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus over. Leg daarna de champignons en de mozzarella. Breek een eitje in het midden van de pizza.
Zet de pizza opnieuw in de oven voor 10 minuten.
Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de plakjes gedroogde ham over. Werk af met de olijfolie en wat peper en serveer.
Mijn ervaring: Kook de aardappels eerst wat voor en meer groenten is nog gezonder!