Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild
  • 1 kilo winterwortel in stukjes
  • 1 kilo uien in stukjes
  • 600 gram sucadelapjes (4-5 lapjes van de magerste)
  • een hoekje bakboter van 3 eetlepels bak & braad uit een knijpfles
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • 2 rundvleesbuiltjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 8 jeneverbesjes
  •  rundvleeskruiden
  • 1 groene paprika in 4 delen
  • 2 uien in 4 parten
  • 3 tomaten in 4 parten
  • 3 teentjes knoflook geschild
  • (nootmuskaat)
Peen uien & sucadelapjes | Gezond lekker Slank

Bereiding

Bereiding vlees:
Sucadelapjes insmeren met de rundvleeskruiden.

Bakboter in braadpan goed verhitten, vlees in de pan en bruin bakken (dichtschroeien).

Vlees eruit, water in de pan met de kruidnagels, jeneverbesjes, laurierblaadjes, 1 ½ bouillonblokjes. Ook de in parten gesneden uien, paprika, tomaat erbij én de knoflookteentjes.

Nu het vlees terug in de pan, samen met de kruidenbuiltjes en genoeg water zodat het vlees precies onder water staat.

Deksel erop en 4 – 5 uur laten pruttelen, tot het lekker zacht is.

Bereiding peen en uien:
Aardappelen, samen met de peen en uien in een kookpan met water en ½ bouillonblokje. Deksel erop en 15 – 18 minuutjes laten koken tot alles gaar is.

Grotendeels afgieten (beetje vocht laten zitten voor een smeuïg goedje) en met een stamper stampen. Eventueel een snufje noormuskaat erbij tijdens het stampen.

Opscheppen, vlees erop, jus uit de vleespan erop… en smullen maar!