Pastasaus met Spaanse balletjes
Ingrediënten
Voor +/- 8 porties
- 1 kilo mager rundergehakt
- 4 grote uien
- 6 tenen knoflook
- 2 blokjes kippenbouillon
- minimaal 8 paprika’s (mag meer..)
- verse peterselie
- paprikapoeder
- 10 grote (vlees)tomaten (16-18 als je geen blikken gepelde tomaten gebruikt)
- 3 blikken gepelde tomaten
- 1 groot blikje tomatenpuree (of 2 kleintjes)
- 2 eieren
- gehaktkruiden
- peper
- paneermeel, knoflook en uien (snijden en) fruiten in een druppeltje olie
Bereiding
Gehakt in grote kom mengen met gehaktkruiden (naar eigen smaak) – 2 eieren – beetje paneermeel – peper.
Draai hier kleine balletjes van (+/- 3 tot 4 cm per stuk). Balletjes bruin bakken in de koekenpan met de ui en knoflook. Tomaten fijnsnijden, paprika in stukjes van 2-3 cm snijden. In een grote kookpan doe je de tomatenprut (en de blikken tomaat) en dit prak je met een stamper tot prut terwijl je het verwarmd.
Nu de peper, 2 bouillonblokjes, tomatenpuree erbij. Goed verwarmen en roeren.
Dan de balletjes, ui en knoflook erbij en de paprika. Laat dit ongeveer 40 minuten pruttelen, af en toe roeren.
Op smaak brengen met wat peper, vers peterselie en paprikapoeder. Je kunt dit in een grote hoeveelheden maken en in porties invriezen.