Pasta met zalm en spinazie
Ingrediënten
Voor 2 personen
- volkoren pasta (na bereiding: ongeveer 60 gram per persoon)
- 400 gram gewassen verse spinazie
- 200 gram gerookte zalm
- 10 mini tomaatjes
- kwart bakje Philadelphia light (smaak naar keuze)
- borrelglaasje magere melk

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Doe de Philadelphia in een klein pannetje samen met de melk en op laag vuur verwarmen en roeren tot de dikte goed is.
In een grote wok de spinazie zachtjes wokken tot alles zacht is. Klein beetje zout en peper mee wokken.
Laat dit uitlekken in een vergiet. Snij de tomaatjes in 4 partjes.
Pasta afgieten en op de borden verdelen. Spinazie erop, sausje erover, zalm en afmaken met de tomaatjes. Eventueel wat peper erover… en EET SMAKELIJK!
Lichtvariaties: Champignons bakken en erover draperen. NIET aan het afslanken: Parmezaanse, gebakken spekjes en / of geroosterde pijnboompitjes eroverheen garneren.