Ingrediรซnten

Voor 4 personen

๐—ฉ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐—ฒ๐—ป:

  • 800 gram aardappelen
  • 800 gram winterpenen in stukjes
  • 800 gram uien
  • Snufje zout
  • Peper naar smaak

๐—ฉ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜‚๐—ฐ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ๐—ท๐—ฒ๐˜€:

  • 700 gram sucadelapjes
  • 3 paprika’s in 4 parten
  • 4 grote tomaten in 4 parten
  • 2 grote uien in 4 parten
  • 3 teentjes knoflook
  • Rundvleeskruiden
  • 4 laurierblaadjes
  • 8 jeneverbesjes
  • peper naar smaak
  • 2 rundvlees kruidenbuiltjes
  • 4 eetlepels bak en braad vloeibaar olijfolie

Bereiding

Besprenkel de sucadelapjes met de rundvleeskruiden en wrijf ze in. Doe de vloeibare bak en braad in een koekenpan en braad de lapjes goed bruin (dichtschroeien).

Doe wat water in een braadpan, met de laurierbladen, de jeneverbesjes, peper en de kruidenbuiltjes en verwarm dit. Nu het vlees erbij en de tomaten, uien, paprika’s, knoflookteentjes erbovenop leggen. Zorg dat het vlees net onder water staat, breng dit aan de kook en daarna ongeveer 6 uur laten pruttelen op laag vuur en met de deksel erop.

Aardappelen schillen en samen met de penen en uien in een pan met wat water laten koken voor ongeveer 20 minuten met een snufje zout. Afgieten (net niet alles) en stampen…

Ik eet dit samen met de prut (paprika’s, uien, tomaten) uit de vleespan zoals je ziet op de foto.

Lekker wat jus uit de vleespan er overheen uit en smullen maar…