Ingrediënten

voor 4 personen:

Voor de light-versie de benodigdheden tussen haakjes weglaten:

  • 500 gram kouseband, sperzieboontjes of haricot verts 
  • 5 grote tomaten
  • 3 grote uien
  • 5 teentjes knoflook 
  • 4 grote kippenpoten óf 4 kipfilets
  • sambal (liefst roti-sambal) 
  • kippenbouillonblokjes 
  • (4 aardappeltjes)
  • 2 roti platen
  • 6 eetlepels massala
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (gekookte eieren)
  • verse peper 
Groente roti met kip | Recepten | Gezond Lekker Slank | Rotterdam

Bereiding

Bij bereiding met kippenpoten:

Paar uur (of een dag) voordat de roti klaar moet zijn: Kook de kippenpoten in een pan met water en kippenbouillon. Zorg dat de poten onder water staan en kook dit een uur. Laat afkoelen tot lauwwarm en pluk het vlees van de poten. Kook nu ook alvast de eieren ongeveer 8-9 minuten, koud afspoelen, pellen en zet alles afgedekt in de koelkast.

In een grote kookpan: 1 liter water, 3-4 bouillonblokjes, peper en massala 5 minuten laten koken met de aardappeltjes.

Snijd de kouseband, tomaten, uien en knoflook in stukjes. Bak de uien met de knoflook glazig en doe dan de tomaten erbij voor nog 5 minuten. Gebruik je kipfilet: deze hierbij gaar bakken.

Nu de boontjes bij de aardappeltjes en nog 5 minuutjes doorkoken. Daarna de inhoud van de koekenpan erbij én de kip en de eieren. Dit alles nog een paar minuten doorkoken en voorzichtig door elkaar roeren (check of de aardappeltjes en boontjes gaar zijn).

Nu de roti platen volgens gebruiksaanwijzing opwarmen en voor ieder een halve op het bord. Hier overheen of naast de groente roti op het bord leggen. EET SMAKELIJK!