Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram zilvervliesrijst 
  • 1 kilo nasigroenten
  • grote bak champignons in partjes
  • 5 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 uien fijngesneden 
  • 3 kipfilets
  • sambal naar smaak
  • ketjap
  • 1 eetlepel komijnpoeder 
  • 1 grote theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 1 theelepel kurkuma
  • (4 eieren)
  • (pindasaus)
groente nasi met kip

Bereiding

Snijd de kipfilet in grote stukken en leg deze in een kom met ketjap. Goed roeren en afgedekt in de koelkast zetten. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en giet deze af.

Roerbak de fijngesneden uien en knoflook in een beetje olijfolie in een wokpan tot de uitjes glazig zijn. Roerbak de nasigroenten en champignons er doorheen voor 5 minuten. Maak van de kruidenpoeders een mengsel en doe dit samen met een flinke scheut ketjap door de groenten, goed roeren.

Nu ook de rijst erdoorheen mengen en eventueel wat sambal naar smaak toevoegen. Intussen de kipstukjes aan 4 satéstokjes rijgen en bakken in een koekenpan tot ze bijna gaar zijn. Even 2 minuutjes laten nagaren in aluminiumfolie en dan alles opscheppen op de borden.

Heerlijk met augurkjes… Niet aan het lijnen: Serveren met een gebakken eitje en een scheutje pindasaus.