Biefstuksalade met balsamicodressing
Ingrediënten
voor 4 personen:
BIEFSTUKSALADE MET BALSAMICO-JURK
Een lekkere lichte maaltijd
- 400 gr biefstuk, op kamertemperatuur
- Olijfolie om in te bakken
- 160 gr gemengde sla
- 2 appels, in stukjes gesneden
- 250 gr kastanjechampignons, gehalveerd
- Grana padano snippers of snippers 20+ kaas
Voor de dressing:
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Peper
- Beetje honen
Bereiding
Meng de balsamico met een beetje olie, honing en een snufje peper door elkaar.
Bak de champignons in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.
Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je zoom nog 2 minuten langer in de pan. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat rusten.
Meng de appel, sla en champignons door elkaar en giet de dressing er bij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met wat kaas snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.