Andijviestamppot met kipfilet en rookvlees
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 800 gram aardappelen
- 1000 gram andijvie gesneden
- 16 kipfilet haasjes
- ongeveer 12 plakjes rookvlees
- paprikasausje of magere jus
- olijfolie
- kipkruiden en peper
- (magere melk)
Bereiding
Bereiding:
Bak de rookvleesplakjes in een bijna droge koekenpan tot ze knapperig zijn en leg ze op keukenpapier.
Kook de aardappelen in een grote pan gaar, stamp ze tot grove puree en meng de andijvie erdoor. Om het smeuïg te maken eventueel wat magere melk gebruiken.
Kruid de kipfilethaasjes en bak ze gaar en bruin in een koekenpan. Strooi er eventueel wat peper overheen.
Doe de andijviestamppot op de borden en snipper/scheur de rookvleesplakjes eroverheen. Leg de kip erbij, jus eroverheen en klaar!
Eet smakelijk!