Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor 1 pizza:

  •  2 plakjes gedroogde ham
  •  1 flinke aardappel
  •  4 champignons
  •  75 ml tomatensaus
  •  1 bol mozzarella
  •  3 el Parmezaanse kaas
  •  rucola of spinazieblaadjes
  •  Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de aardappel kook ongeveer 5 minuutjes. Snijd ze daarna in fijne plakjes, vb met een mandoline. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.

Schik de aardappelplakjes in een cirkel dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven.

Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus over. Leg daarop de plakjes ham, de champignons en de mozzarella.

Zet de pizza opnieuw in de oven voor 10 minuten.

Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de rucola of spinazieblaadjes over.

Werk af met wat peper en serveer.

Meer groenten is nog gezonder!