Aardappel-spinazie taart (vegetarisch)
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 4 aardappelen in schijfjes snijden, wassen en drogen
- 3 teentjes knoflook fijnsnijden
- 400 gram verse spinazie
- 2 grote vleestomaten in plakken snijden
- 200 gram hüttenkäse
- 2 eieren
- bosje bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- kruiden (ik heb Chakalaka gebruikt)
- peper naar smaak
Bereiding
Bereiding:
Grote ovenschaal inspuiten met PAM spray en de bodem bedekken met de aardappelschijfjes. 20 minuten in de oven op 200 graden
In grote wok 2 eetlepels olijfolie, hierin 3 fijngesneden knoflookjes fruiten. De spinazie in porties erbij en laten slinken, en omroeren.
Klein bosje bieslook fijnsnijden en klutsen met 4 eieren in een schaal. Dan de 200 gram hüttenkäse erbij en roeren.
Nu de spinazieprut erdoorheen roeren en goed kruiden! Ik heb Chakalaka kruiden en peper gebruikt
Verdeel dit over de aardappelbodem in de ovenschaal. Tomatenschijven erop en terug in de oven: 35-40 minuten op 180 graden (de eieren moeten hard zijn!)
En klaar om te genieten!