Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • halve stronk broccoli, in roosjes en stronk in kleine blokjes
  • 10 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram verse spinazie
  • 400 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • snufje zout en peper naar smaa
  • eventueel een (gepocheerd) eitje

Bereiding

Zorg dat je alle groenten en bonen heb klaarliggen als boven beschreven.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui hierin ongeveer 5 minuten.

Voeg de broccoli toe en bak mee voor ook ongeveer 5 minuten.

Nu de spinazie en de tomaatjes erbij. zodra de spinazie geslonken is, de bonen erbij voegen en breng op smaak met het snufje zout en de peper.

Vuur uit en deksel erop, deze is klaar.

Wil je er een gepocheerd eitje bij?

Breng een pannetje water aan de kook. zodra het kookt, zet je het vuur lager.

Breek een eitje in een kommetje zonder dat de dooier breekt.

Roer in het pannetje water zodat er draaikolk ontstaat en laat het eitje erin glijden. Het water mag nu niet meer koken! Laat het 3 – 4 minuten pocheren.

vis je eitje er voorzichtig uit, lag het op een stukje keukenpapier en klaar!