Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 tomaten, in blokjes
  • 1 groene peper, in ringetjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • verse koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel currypoeder
  • eventueel peper
  • limoensap
  • zilvervliesrijst (ik heb jasmijnrijst volkoren bio van Pit & Pit gebruikt)

Bereiding

Bereiding:

Als je de rijst gebruikt die ik ook genomen hebt: deze moet 45 minuten koken, dus begin op tijd! En anders lees je op jouw verpakking hoe jij jouw rijst kookt.

Fruit de uitjes in de olie in een pan en voeg daarna de knoflook, gember, kurkuma, komijn en curry toe. Roerbak dit voor nog 1 minuut.

Nu de tomaten erbij, samen met de bloemkool, groene peper en wat gemalen peper. Laat dit zo’n 25 minuten pruttelen, met de deksel op de pan, terwijl je regelmatig roert.

Roer nu het limoensap erdoor en op de borden scheppen, samen met de rijst.

Strooi hier wat koriander en rode peper ringetjes overheen… hmmmmm